Κατηγορίες
Banner Αριστερό 2 [200xX]
  • Κεντρικό Banner Slide 1 [760xX]
  • Κεντρικό Banner Slide 2 [760xX]
  • Κεντρικό Banner Slide 3 [760xX]
  • Κεντρικό Banner Slide 4
  • slide5
  • slide6
  • slider7

Η εταιρία Ιωάννης & Κων/νος Νικολόπουλος δραστηριοποιείται, με τη σημερινή της μορφή, στο χώρο της κατασκευής νέων και αναμόρφωσης υφιστάμενων κτιρίων από το 1994. Με πάνω από 40 πολυκατοικίες, κατασκευασμένες και κατοικημένες, η εταιρία μας έχει καταξιωθεί στον τομέα της, ως μια αξιόπιστη επιχείρηση που δημιουργεί ποιοτικές δουλειές με σεβασμό στον αγοραστή, στους ιδιοκτήτες του ακινήτου που μας εμπιστεύτηκαν και φυσικά στους συνεργάτες μας μελετητές, τεχνίτες και προμηθευτές στα έργα μας.

Ανακαίνιση κατοικιών

  

Ανέγερση καινούργιων κτιρίων

Η εταιρία μας εκτός από την καθιερωμένη ενασχόλησή της με την ανέγερση καινούργιων κτιρίων δραστηριοποιείται και στον τομέα της ανακαίνισης και αναβάθμισης υπαρχόντων κτισμάτων (διαμερισμάτων, εξοχικών, μονοκατοικιών, καταστημάτων).

 

Η ανακαίνιση μπορεί να είναι ολική σε περίπτωση παλαιών σπιτιών που πρέπει να καταστούν λειτουργικά και χρηστικά, είτε τμηματική, όπου πρέπει να γίνουν μεμονωμένες εργασίες ή να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα.

 

Η αναβάθμιση ενός παλαιού οικήματος είναι πολλές φορές διαδικασία πιο απαιτητική από την ανέγερση ενός καινούργιου γιατί πρέπει αφενός να επιλυθούν προβλήματα (πολλές φορές χρόνια) που συνοδεύουν ένα παλιό σπίτι, αφετέρου να εφαρμοστούν μοντέρνες τεχνικές και λύσεις σε κάτι παλιό και περιορισμένο χωροταξικά και αν χρειάζεται να ενισχυθεί ώστε να δεχτεί τις αλλαγές.

 

Χωρίς να αμφισβητείται η αναγκαιότητα νέων κτιρίων κατοικιών, (άλλωστε όπως σε κάθε τι που φτιάχνει ο άνθρωπος, πρέπει και εδώ ο “στόλος” των κτισμάτων να ανανεώνεται ριζικά), η αναβάθμιση-ανακαίνιση είναι συνυφασμένη με την αξιοποίηση ενός υπάρχοντος χώρου, άρα με την οικονομία και την οικολογική διαχείριση των πόρων.

 

Ο ιδιοκτήτης ενός παλιού σπιτιού ή διαμερίσματος μπορεί με έναν χαμηλό σχετικά οικονομικό προϋπολογισμό να βελτιώσει τον γνώριμο και οικείο χώρο του (και με τις δικές του ιδέες) χωρίς να του επιβληθεί μια τελείως διαφορετική λύση μέσω ενός νεόδμητου σπιτιού που εκ των πραγμάτων υπηρετεί μια γενική λογική.

Η εταιρία Ιωάννης & Κων/νος Νικολόπουλος, με την τριαντάχρονη και πλέον εμπειρία στο χώρο των κατασκευών κινείται σε όλο το φάσμα των τεχνικών παρεμβάσεων σε μια κατοικία, και τις εφαρμόζει συνολικά ή και μεμονωμένα, με τη βοήθεια των συνεργατών μας μηχανικών, τεχνικών, εργοδηγών, προμηθευτών αλλά και με την συνεχή παρουσία της στο έργο. Ειδικές κατασκευές από ξύλο, μέταλλο ή άλλο υλικό, επίσης βρίσκονται στο αντικείμενό μας και τις βλέπουμε ως πρόκληση.

 

Η συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες επισφραγίζεται με μια έγγραφη προσφορά όπου αναλύονται με σαφήνεια και πληρότητα όλες οι αναγκαίες ή/και απαιτητές από τους ιδιοκτήτες εργασίες, αγορές με τις τιμές τους και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών καθώς και η ημερομηνία περάτωσης των εργασιών.

 

Η ανέγερση καινούργιων πολυκατοικιών, με οικόπεδο αγορασμένο, ή με το κλασικό σύστημα της αντιπαροχής, είναι η καθιερωμένη δραστηριότητά μας στο χώρο του ακινήτου τα τελευταία 30 χρόνια.

 

Βλέπουμε τη δουλειά μας ως δημιουργία και όχι σαν απλό μέσο βιοπορισμού γι αυτό βάζουμε όλο μας το μεράκι και τη γνώση, ώστε περνώντας εκ των υστέρων από τα κατοικημένα πλέον κτίρια να αρέσουν σε εμάς τους ίδιους, και να μη μοιάζουν ξεπερασμένα.

Μπαίνουμε στη θέση του πελάτη και κατά το πρώτο στάδιο του σχεδιασμού αλλά και κατά τη διαδικασία της πώλησης, προσπαθώντας να καταλάβουμε τις ανάγκες του και τις απαιτήσεις του για ένα προϊόν απαιτητικό όπως είναι η κατοικία. Και είναι όντως απαιτητικό διότι, δυστυχώς, είναι ακριβό και ως εκ’ τούτου πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ιδιαιτερότητες κάθε πελάτη ο οποίος θα ζήσει για δεκαετίες μέσα σε αυτό.

Ιδιαίτερη προσοχή δείχνουμε στο σεβασμό στο περιβάλλον, με την καλαίσθητη σχεδίαση των κτιρίων μας, την εκτεταμένη δημιουργία πρασίνου με ζαρντινιέρες και πλούσιους κήπους όπου αυτό είναι δυνατόν και βεβαίως τη σχολαστική μόνωση όλων των εκτιθέμενων στις καιρικές συνθήκες επιφανειών του κτιρίου.

Στα κτίρια μας γίνεται εξονυχιστική εφαρμογή του αντισεισμικού κανονισμού, σχολαστικός έλεγχος και επισκόπηση όλων των υλικών και των διαδικασιών δόμησης. Κατά το στάδιο της σκυροδέτησης ελέγχεται το μπετόν με συνεχείς δειγματοληψίες και έλεγχο της αντοχής του σε ειδικά εξουσιοδοτημένα εργαστήρια.

Οι Ελληνικές πόλεις και ειδικά η Αθήνα δεν διεκδικούν τα σκήπτρα των ομορφότερων και πιο πράσινων και φιλικών προς τον κάτοικο πόλεων, κατάσταση που οφείλεται σε πολλούς και ποικίλους λόγους. Η προσπάθεια λοιπόν του κλάδου μας πρέπει να είναι πιο εντατική στην κατασκευή αισθητικά αναβαθμισμένων κτιρίων, με χρήση οικολογικών υλικών και τεχνολογιών και εκτεταμένη δημιουργία πρασίνου.